Verwijderen van graffiti en aanbrengen van speciale coating

Riba verzorgd en onderhoud uw gevel zowel nieuw- als oudbouw

Riba is gespecialiseerd in renovatie van voegen en gevels

Dilataties

 

Voor overbruggingen en vrije spanning in gevels en vloeren. Voor het aanbrengen in de nieuwbouw sector als zowel de renovatiesector. Bestaande dilataties verwijderen, reinigen, rugvulling, primeren en afkitten.

Een dilatatievoeg is een kunststof- en/of kitvoeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen zoals gevels en betonwerken, ook wel werking genoemd, op te vangen. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren door deze geïntroduceerde spanningen. De vulling is dan ook gemaakt van goed elastisch materiaal. De kit moet trek- en drukkrachten kunnen opvangen, maar ook bestand zijn tegen weersinvloeden van buitenaf. Bij bouwdelen waar waterdichtheid van belang is, zoals kelderwanden en –vloeren, worden voegbanden gebruikt.

Het meest voorkomende type is de zogenoemde instortvoegenband die wordt ingestort in de beton. Ook zijn voegenbanden achteraf leverbaar die RIBA op de voeg aanbrengt. Bij dilatiatievoegen in vloeren worden zogenaamde dilatiatievoegprofielen toegepast. Dit ter voorkoming van afbrokkeling van de randen door de belasting van passerende voertuigen. Dilatatievoegprofielen zijn leverbaar in aluminium, verzinkt staal of corrosievast staal (RVS) eventueel in combinatie met een rubber harmonicavormig tussenprofiel.

De vorm en afmetingen van het dilatatievoegprofiel zijn afhankelijk van de belasting, soort belasting (luchtbanden of harde massieve banden), waterdichtheid alsmede maximale verticale en horizontale bewegingen van de voeg.  Ook is RIBA gespecialiseerd in het verwijderen van oude bestaande dilatatievoegen en het vervangen hiervan. Bij hoge spanning in gevels of scheuren maakt RIBA een dilatatievoeg met behulp van waterzagen en/of slijpen afhankelijk van de grootte en het soort werk.